loading.gif
mobile-banner-bg

1 MİLYAR 250 MİLYON TL BEYKOZLUNUN CEBİNDE KALDI

...
27 Şubat 2014 - Perşembe

Ak Parti Belediye Başkan Adayımız Yücel Çelikbilek ekibiyle birlikte, Harmantepe’de bir kahvehaneyi ziyaret etti.

Ak Parti Belediye Başkan Adayımız Yücel Çelikbilek ekibiyle birlikte, Harmantepe’de bir kahvehaneyi ziyaret etti.

Kahvehanede bulunanlarla çay içip sohbet eden Başkan Çelikbilek mahallelinin taleplerini dinledi; yapılması gerekenler konusunda yardımcılarına talimat verdi.

Kahvehane sohbetinin genelinde 2B Yasası konuşuldu. Mevcut 2B Yasası’nın Türkiye’deki tüm il ve ilçelerden farklı olarak Beykoz’da ayrıcalıklı bir şekilde yürürlüğe konduğunu hatırlatan Başkan Çelikbilek; 2B arazilerinin tümünün tapularını belediye olarak sahiplendiklerini, mevcut tapuların rayiç bedelleriyle değil; %50 indirimle halka satılacağını duyurdu.

Başkan Çelikbilek ‘’ Eğer siz tapularınızı Milli Emlak’tan alacak olsaydınız iki katı fiyat ödemek zorundaydınız. Bunun sizin için büyük külfet olacağını bildiğimizden belediye olarak tüm tapuları üzerimize aldık ve halkımıza yani sizlere bu tapuları %50 indirimle üstelik uygun ödeme seçenekleriyle dağıtmaya başladık. Göreve geldiğimiz gün ‘Beykozlu Beykoz’da Kalacak’ dedik ve şimdi görüyorsunuz; verdiğimiz bu sözü tutuyoruz’’ şeklinde konuştu.

Başkan Çelikbilek konuşmasının sonunda 2B satışları sayesinde Beykozlunun fazla para ödemekten kurtulduğunu; bunun da rakamsal değerinin 1 Miyar 250 Milyon TL olduğunu ifade etti.