loading.gif
mobile-banner-bg

KÜÇÜCÜK ELLERİYLE BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDILAR

...
21 Şubat 2014 - Cuma

Nisa Nur Tekin (9) ve Elif Nur Tekin (11) isimli kardeşler Gaziantep’deki Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kente yardım kampanyası düzenlediler.

Televizyonda izledikleri bir haberden etkilenerek; Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kente yardım götürmeye karar veren Nisa Nur Tekin (9) ve Elif Nur Tekin (11) isimli kardeşler planladıkları yardım kampanyasını kısa sürede hayata geçirmeyi başardılar. İki küçük kız kardeşin öncülüğünde başlatılan Suriye’ye Yardım Kampanyası sonunda 4000 çift çorap, 500 oyuncak, 700 çocuk elbisesi, 45 paket hasta bezi, 50 çift ayakkabı, 50 büyük kutuda şeker ve çikolata Suriyeli mültecilere iletilmek üzere Beykoz ilçesinden yola çıktı.

Beykoz ilçesinde yaşayan Nisa Nur Tekin (9) ve Elif Nur Tekin (11) isimli kardeşler televizyonda izledikleri bir haberden etkilenerek Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Suriye Mülteci Kampı’na yardım götürmeye karar verdi. Düşüncelerini ilk olarak anneleri Neslihan Tekin ile paylaşan kardeşler, annelerinden olumlu yanıt almalarının ardından hemen harekete geçti. Kampanyalarını başlattıkları ilk gün sadece 3 çift çorap toplayabilen kardeşler, sosyal medyayı da kullanarak kısa süre içerisinde yüzlerce kişiye ulaştı.

Nisa Nur ve Elif Nur Tekin kardeşler, Beykoz Belediyesi önündeki alanda gerçekleştirilen etkinlikte, düzenledikleri kampanyanın tanıtımını basın ve halkla paylaştı. İlk günler zorlandıklarını ve hatta bazı olumsuz tepkilerle bile karşılaştıklarını belirten Nisa Nur ve Elif Nur Tekin, amaçlarının ilk önceleri sadece şeker ve çikolata toplamak olduğunu ama sonraları özellikle hasta bezi, çocuk ilacı, ayakkabı ve kıyafet e daha çok ihtiyaç duyulduğunu öğrendiklerini; bu nedenle de kampanyanın içeriğini geliştirdiklerini açıkladılar.

Suriye’ye Yardım Kampanyası sonucunda 4000 çift çorap, 500 oyuncak, 700 çocuk elbisesi, 45 paket hasta bezi, 50 çift ayakkabı, 50 büyük kutuda şeker ve çikolata Beykoz Belediyesi önünde düzenlenen tören sonunda Suriyeli mültecilere iletilmek üzere yola çıktı.

Toplanan yardımların ulaştırılması noktasında gönüllü destekçi olan Beykoz Belediyesi adına konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı ve aynı zamanda yeni dönem Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yücel Çelikbilek; öncelikle çocukların düzenlemiş olduğu bu yardım kampanyasının kendisini çok duygulandırdığını söyledi ve ‘’ Suriye’de yaşanan iç savaşta 150 binden fazla insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ne yazık ki dünya da yaşanan bu duruma sessiz kalıyor. Orada yaşayan kardeşlerimizin kimseleri yok. Onları koruyacak bir liderleri yok. Biz Türkiye olarak başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere var gücümüzle ilk günden bu yana Suriye’ye el uzattık, onlara sırtımızı dönmedik, kapılarımızı açtık. Onlar şuan başbakanımızı kendi liderleri gibi görüyorlar. Filistin’de olduğu gibi, Myanmar’da olduğu gibi Suriye’de de yaşanan bu drama sessiz kalmayacağız. Kampanyaya destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Etkinlik, günün anısına çekilen fotoğraflar sonunda son buldu.