loading.gif
mobile-banner-bg

MAHALLE BAŞKANLARIMIZ İLE BURSAYI GEZDİK

...
03 Şubat 2013 - Pazar

Her ay Mahalle Başkanları ve YönetimKurulu üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz gezimizin bu ay ki durağı, Osmanlı nın Başkenti Bursa

Her ay Mahalle Başkanları ve YönetimKurulu üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz gezimizin bu ay ki durağı, Osmanlı nın Başkenti Bursa ilimiz oldu. 
Amacımız Mahalle ve teşkilat mensuplarımıza moral aşılamak, tarihi değerlerimiz hakkında bilgilendirmek, kaynaşma ve kardeşliği pekiştirmektir. 
Bursa gezimizin İlk durağı Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi oldu. Rehberimizden Osmangazi ve Orhangazi nin Bursann fethi hakkında iblgiler aldık. 
Akabinde Orhan Gazi Camisi, Ulucami, Tahtakale,cin cin hamamı ve diğer Osmanlı dönemi tarihi mekanları gezdik. 
Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları yerinde görme imkanımız oldu.  Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ak Belediyeciliği Bursa ilinin her noktasına taşımış, harabeye dönmüş tarihi mekanları şehrin tarihi ve doğal dokusuna uygun restore edip Bursa halkının hizmetine sunmuş. Gezi programında dünyanın farklı yerlerinden gelip, ülkemizde orta ve lise Öğrenimi gören gençlerle tanıştık. 
Bir zamanlar Öğrenci göçü veren ülkemiz 10 yıl içinde tüm öğrenim kademelerinde öğrenci göçü alması, Mİlli Eğitim Politikalarının Başarısının adeta tescillenmiş halini gezi süresince müşahade ettik. 
Programın Hazırlanmasında katkı sağlayan İlçe Başkanımız Adem SEFER, Teşkilatlanma Başkanımız Mustafa GÜRKAN, Organizasyonu hazırlayan Sekreterya Başkanımız Şeref SARIKAYA  Teşkilat ve Mahalle yönerimleri olarak teşekkür ederiz. 

Bizleri ağırlayan rehberlik hizmetini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız  Recep ALTEPE ye teşekkür ederiz.