loading.gif
mobile-banner-bg

MİLYONLARCA NEFES TERÖRE KARŞI TEK SES !!

...
20 Eylül 2015 - Pazar

MİLYONLARCA NEFES TERÖRE KARŞI TEK SES !!

Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Nefes Mitingi” yüz binlerce İstanbullunun katılımıyla yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen mitinge katılan İstanbullular, kardeşliğimize ve al bayrağımıza sahip çıkarak, teröre karşı seslerini yükselttiler.

Sivil Dayanışma Platformu tarafından organize edilen mitinge, İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, Bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, İlçe ve Belediye Başkanlarımız ile çok sayıda İstanbul teşkilatı mensubumuz da katıldı.

Mitingde ilk konuşmayı Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan yaptı. Daha sonra Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu kürsüye geldi.Konuşmasına, İstanbulluları selamlayarak başlayan Başbakanımız, “Ne güzel bir ifade, milyonlarca nefes... Şimdi karşımda al bayraklarıyla bir al bayrak bahçesi kurmuş olan her bir kardeşimin nefesini nefesimde, yüreğini yüreğimde hissediyorum. Bu ne muhteşem bir manzara, bu ne muhteşem bir buluşma, bu ne güzel bayrak, bu ne güzel millet, bu ne güzel kardeşlik. Allah aşkına hangi milletin böyle asil bir bayrağı, hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri, fertleri var? Nefesimize nefes katan herkesten Allah razı olsun. Bu muhteşem kalabalık içindekilerin bir kısmı Fırat, Dicle kenarında Kürtçe, bir kısmı Meriç'te Rumeli, bir kısmı Kızılırmak'ta Orta Anadolu, bir kısmı Aras kenarında Karadeniz, Kafkas lehçesiyle, ninnileriyle büyüdü. Ama bugün Kafkasya, Mezopotamya, Rumeli çocukları, tüm Anadolu çocukları tek bir nefes ve tek bir yürek oldular.” dedi.

“Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” 

Başbakanımızın ardından TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz kürsüye çıktı. Mitinge katılanların her birine ayrı ayrı teşekkür eden İsmet Yılmaz, şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek şunları söyledi: “Onlar bu ülke için, bu ülkenin değerleri için, bir insan tarafından yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptılar. Bizlerin bu ülkede özgürce yaşamasını sağladılar. Bir hilal uğruna batan yüreklerin, tarihe sığmayan şehitlerin anısına ne söylesek az, ne yapsak yetmez. Aziz İstanbullular, bu vatanın sahibi, bir gül bahçesine girercesine bu vatan için şehit olanlardır. Bu vatan bize onlardan emanettir. Emanete sahip çıkacağız. Emanete sahip çıkmak, şehitlerimizin uğrunda can verdiği değerleri korumakla ve yüceltmekle olur. Bu değerleri korudukça ve yücelttikçe şehitlerimizin ruhu şad olacaktır. Vatanımızı, bayrağımızı, değerlerimizi koruyacak ve yücelteceğiz. Onun için güçlü olmak gerekir. Güçlü olmak da birlik ve beraberlikle mümkündür.”

Mitingde son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuştu. “Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi, kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen, o etnik fitneyle, mezhep fitnesiyle, sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte buradan, Yenikapı'dan bugün sizler veriyorsunuz.” Diyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, şöyle devam etti: “Millet olarak, bin yıl önce bu coğrafyaya bastığımızda kesintisiz devam eden bir imtihan sürecinin yeni bir safhasını yaşıyoruz. Bizim bu imtihandaki asıl gayemiz nedir? 'Halka hizmet, hakka hizmettir' ölçüsü. Bu ölçüyü yakalamak, onun adını yükseltmek, el üstünde tutmak için bu yolda yürüyoruz. Öyle mi? 'İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olanıdır'... İlkemiz bu. Bu davanın sembolü ve en büyük şahidi de dört bir yanımızda dalgalanan şu ay-yıldızlı al bayrağımızdır. Çıkmış birisi ne diyor, 'Bayrağa saldırı mı var?' diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar... Ve ondan sonra da bayrağa saldırı mı var? Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız, zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla, cazla bu iş yürümez ama ben gerçek saz sahiplerini bir kenara koyuyorum. Onlara saygım çok.”

Cici Çocuk, Siz Kimi Aldatıyorsunuz?

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin yaklaştığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyorum. Hani diyorlar ya 'Biz herhangi bir şey yapmıyoruz.' Bakın ben söyleyeyim; 7 Haziran'da gittiler, muhtarları tehdit ettiler. Her ay içinde, her hafta en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. 350-400 muhtarı Ankara'ya davet ediyorum. Geçenlerde Güneydoğu, Doğu, o bölgeden davet ettim. 90 tanesi gelemedi. İnceledik, geleceklerini bildirmişlerdi. Neden? 'Tehdit altındayız, onun için gelemiyoruz' dediler. Cici çocuk, siz kimi aldatıyorsunuz? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz? Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz, aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet, evelallah adam gibi adam bu millet inşallah bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.”

550 Yerli ve Milli Milletvekili

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz aynı delikten iki defa sokulmayacağız. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Şimdi buradan, İstanbul'dan, Yenikapı'dan sizlere ve sizlerle birlikte 78 milyon vatandaşıma soruyorum. Bu oyunu bozacak mıyız? Bu tezgahı kuranların başına geçirecek miyiz? Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkacak mıyız? Kardeşliğimizi ebediyen yaşatacak mıyız? Minareleri ezansız bırakmayacağız değil mi? Bayrağımızı mahsun bırakmayacağız değil mi? İşte Türkiye, işte millet, nefesinize kuvvet, sesinize kuvvet, yüreğinize sağlık. Bu çelikten iradeye el uzatmaya cüret edenin vay haline. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Kuvvetlendirsin inşallah.”