loading.gif
mobile-banner-bg

Tapu Fiyatları Açıklandı, Vatandaş Ayakta Alkışladı

...
14 Şubat 2014 - Cuma

Beykoz Belediyesi, Çavuşbaşı Kasrı’nda 2B bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Beykoz Belediyesi, Çavuşbaşı Kasrı’nda 2B bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Rayiç bedellerini öğrenmek isteyen beş bine yakın Beykoz’lu toplantıya akın etti.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çavuşbaşı’nda düzenlenen toplantıda Rayiç bedellerini açıkladığı esnada sözü sık sık alkışlarla kesildi.
Konuşmasına Beykoz’un tarihi günler yaşadığını vurgulayarak başlayan Başkan Çelikbilek şunları söyledi:
“Beykoz’lu kardeşlerimin kangren haline gelmiş mülkiyet sorununu beş yıl önce biz çözeceğiz diye söz vermiştik.mülkiyet, 2B tapu sorununu ancak biz çözeriz, biz sonuçlandırırız demiştik. Ve bugün Allah’a hamdolsun, bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O zaman da birileri çıkıp, ‘Çelikbilek gelecek ve 10 binlerce bina yıkacak” diyorlardı. Beş yıl içerisinde bir kişinin bile evini yıkmadık. Çünkü biz yıkmaya değil, gönüller yapmaya geldik. İlk günden itibaren, başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese anlattık.
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sizin adınıza teşekkür ediyorum. 
Proje Alanı, sadece Beykoz’a has bir uygulamadır. Biz bu yükün altına girdik ve söz verdik, sözümüzüde tuttuk. Beykozlu kardeşlerimiz artık geleceğe güvenle baksın yuvalarında huzur içinde yaşasınlar. Beykozlu vatandaşlarımız % 50 daha az ödeyerek, en makul fiyatlarla tapusuna kavuştu.”dedi.
Proje Alanı sadece Beykozlular’a tanınan bir haktır
Toplantıda bölgedeki rayiç bedellerini bir dönüm üzerinden temsili olarak açıklayan Başkan Çelikbilek, “Biz daha önce fiyatlarda yüzde 40 indirim yapacağız demiştik. Bugün bu oranı yüzde 50’ye çektik. Şu anda sadece İstanbul’da değil Türkiye’de olmayan bir uygulamayı Beykoz Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. 
Benim tek görevim vatandaşın rahatı ve huzurudur
İnsanıma hizmet etmeyi seviyorum diyen Başkan Çelikbilek sözlerine şöyle devam etti: “Hiç kimse, kendi isteği dışında asla Beykoz’dan ayrılmayacak. Beykozlu Beykoz’da kalacak. Bir belediye başkanı olarak tek görevim vatandaşımın rahatı ve huzuru için ne gerekiyorsa onu yapmaktır. Bu güne kadar halkımızın aleyhinde hiçbir çalışmanın altına imza atmadık, bundan sonra da atmayacağız. 
Ben Beykoz’u seviyorum. İnsanıma hizmet etmeyi seviyorum. Her proje beni heyecanlandırıyor ve hayata geçmesi için ekibimle gece gündüz çalışmaktan asla yorulmuyor ve şikayet etmiyorum.etmiyeceğim de. beykozumuz istanbulun ve Türkiye’nin marka şehri olacak.
10 Şubat tarihi itibariyle, Gümüşsuyu mahallemizden başlayarak 2B hak sahiplerine tebligatlarını göndermeye başladık. Ekiplerimiz tebligatlarını kapı kapı dolaşarak hak sahiplerine ulaştırıyor. 2B taşınmaz satış ve danışma büroları kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca proje alanı ilan edilerek belediyemize tahsis edilen parseller, rayiç bedellerin % 50 indirimle vatandaşımıza satışını yapacağız. Taksitle ödemek isteyen vatandaşlarımıza da 5 yılda 10 ayrı taksitle ödeme kolaylığı sağlayacağız.
Şunun altını çizmek ve heyecanla, mutlulukla söyleyebilirim ki, Beykoz tarihi günlerini yaşıyor. Artık ilçe sakinlerimiz geleceğe daha güvenle bakıyor. Birkaç kuşak, nesilden nesile gelen imar sorununu AK Parti döneminde çözmüş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve vakıf arazilerinin devri sonucu 3.300 ailemizi de tapu sahibi yapıyoruz. Eskiden 5 tane, 10 tane tapu verildiğinde davul zurnayla karşılanırdı. Bugün İlçemizdeki tüm hak sahiplerini tapuya kavuşturuyoruz. Peki, 2B’den elde edilecek gelir ne olacak diye soracak olursanız ? Belediyemizin kasasına girecek olan bu paraları ilçemizin gelişiminde kullanmayı planlıyoruz. sosyal konut yapacağız. İlçemizin yoluna, eğitimine, sağlığına harcayacağız. Her açıdan kazanan Beykoz oldu, Beykoz halkı oldu. Zaten gittiğimiz her yerde, ev ve esnaf ziyaretlerinde, halkımızın mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Hem Başbakanımıza, hem bize hem de emeği geçen herkese teşekkür ediyorlar. Seçim boyunca bazıları mutlaka çıkıp, oy almak amacıyla vatandaşın kafasını karıştırmaya devam edeceklerdir. Artık vatandaşımız onlara prim vermiyor, onların söyledikleri hiçbir şeyi önemsemiyor. Çünkü biliyor ki, biz söz verince gerçekleştiririz, yapamayacağımız işin de sözünü vermeyiz.” 
Vatandaş için üç farklı ödeme seçeneği oluşturduklarını da vurgulayan Başkan Çelikbilek, “2B satış işlemleri için Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’mizin girişinde ofis kurduk. Randevu alarak oraya başvurabilir, danışabilirsiniz.” dedi.